Трябва ли държавата да се грижи за хора с...

Трябва ли държавата да се грижи за хора с…

Донякъде съм съгласен (за намесата) и за личния избор, но “Държавата трябва да е просто по-активна към грижите на хора с увреждания” ми се струва неправилно.

Значи ние да правим каквото си знаем, а държавата да се грижи след това. При кръвосмешение между брат и сестра вероятността за увреждания e над 50%. Съжалявам, но това е безразсъдство. И не защото ще товари социалната система, а защото се създава непълноценен живот.

Сега ще кажеш и при другите може да се случи подобно нещо. Може, но при тях няма предварителна прогноза, която да клони към деформации. Да не говорим за проследяването на бремеността, която засича тези неща.

Не е учудващо, че държавата се намесва (забранявайки кръвосмешението) и въпреки това пак има много новородени с какви ли не проблеми.

Нали правим разлика между диабет и деформации, които не могат да ти позволят да живееш пълноценно? Щото примерите не са съпоставими.

Над биологическото размножаване трябва да е разумът. Ако искаш да си родител, не е необходимо да се възпроизвеждаш (в контекста на наследяването казвам това).