Цвета Караянчева - Спорна 2019 година

Той възкръсна. Тя направи дарение – стари календари.

Скъпи, д(р)ами и господа,

Аз съм Недко Едно, по аналогия на Борис Три (култова реплика на Димитър Пенев в предаването “Стани богат”). Вие четете седмичния разбор на събитията в страната.

Цвета Караянчева дари стари календари на възрастни хора

Новината на седмицата, че старите календари на Народното събрание били подарени на Социалното министерство, възмути обществеността. Още повече, когато “пазителите” на ценните вещи, се оказват възрастни хора, настанени в старчески домове.

От цялата история, разбирам, че тези домове се ползват за складове на остарели вещи. Освен това, ако те се окачват по стените или се размятат в обитаваните помещения, това наистина ли ще бъде ползотворно за здравето на старец с деменция? Представете си, произволен дядо, който има проблеми с паметта, се събужда и първото нещо, което вижда е календар от 2019 година. Как да не повярва човек, че е 2019?

Държавата подкрепя старците с деменция.

Недко Недков

Другото възмущение е по отношение на мизерните условия в тези социални “комплекси”. Вместо държавата да инвестира в по-модерни сгради, в по-добри финансови условия за социалните работници, тя дарява непотребни вещи с нулева морална и фактическа стойност.

От статията в Дневник, става ясно, че Народното събрание е дарило и старите си килими. Да кажем, че те могат да са потребни, независимо от неизбежната си амортизация. Всъщност, Цвета Караянчева получи персонални упреци за направените дарения, защото е Председател на НС. В този смисъл, носи колективната отговорност за взетите решения.

Обявен за мъртъв, възрастен мъж “възкръсна”

За любителите на паранормалните явления, следващата новина, разказва как възрастен мъж от сливенския край, получава диабетна криза, а след преглед от парамедик, бива обявен за мъртъв.

Нова телевизия съобщава за куриозния случай, при който 72-годишен мъж, получава диабетен пристъп, след което екип на Спешна помощ установява, че няма пулс и го записва като “мъртъв”. Човекът нямал пулс, така твърдят медиците на място.

Тук си задавам въпрос: нима смърт се констатира само по един критерий? Толкова ли е трудно да се измери температурата на тялото?

Няколко часа по-късно, мъртвецът “възкръсва”. Точно преди да бъде намушкан в хладилна камера. Служители от траурната агенция забелязват трепвания. Твърдят, че когато са опитали да му затворят очите, той отново ги отваря. Така разбират, че не е мъртъв. Според сводките, изчислявам, че са го прехвърляли от ръце на ръце, близо 12 часа. За това време, не следва ли телесната температура да спадне драстично (или поне значително)? Още повече, че е бил изведен от дома му (навън е студено, още повече, че го е брулил сливенският вятър), за да го поставят в хладилна камера.

За да умреш в България е нужно само да не мигаш.

Недко Недков

Барети наплашват семейство, след като нахлуват в дома им

Мила, родна картинка! Долу-горе на десетгодие се случва едно и също. Ако помните, по време на първия кабинет на Борисов, при полицейска акция на Цветан Цветанов, барети нахлуха на грешен адрес. Тогава се твърдеше, че въобще не са били проверили информацията си и са действали по анонимен сигнал.

Е, годината е 2020. Този път, служители на ГДБОП изненадващо влизат в дома на нищо подозиращо семейство в квартал “Левски”. След няколкоминутно насилие, баретите установяват, че мъжът, когото издирват не е този, който принудително държат по очи на пода. Напускат жилищната кооперация и чак след няколко часа/дни шефът на службата се извинява лично на пострадалите. Като причина за “компетентно” извършената акция посочил грешка в GPS-а.

Наистина ли е било необходимо грубо отношение към семейството? Само това ли са способите за задържане? Защо е нужно да се използва физическа сила, ако отсреща униформените не срещат затруднения? Ако човекът имаше заболяване, например диабет? Ако не се беше разминало само с уплах?

Набихме те, но не нарочно.

Недко Недков

Едно извинение оправдава ли грешката? Всичко ли е позволено? Няма нужда някой да носи отговорност, когато нещо се обърка.

И сега, след като разгледахме най-абсурдните новини, е време за лайфстайл новини, от които никой не се вълнува, докато не ги прочете.

  1. Актрисата Луиза Григорова роди момченце. Честито! С нетърпение очаквам публикация за новороденото на съседката Пенка. Всъщност, установих, че това е новина от края на септември 😉 !
  2. Брад Пит и Анджелина Джоли отивали ОТНОВО на съд за попечителството над децата им. Чудя се, до сега как са ги гледали? Искам да знам, но нямам желание да търся информация по темата.

Както разбирате, в шоубизнеса, нещата са скучни.

До следващата неделя!