Сметките за ток и вода

Сметките за ток и вода

Простосмъртните плащат сметки за ток и вода.

Гъзарите не плащат. Инатят се. Накрая завършват с нощ на свещи. На сутринта, преди да си платят чинно сметката, при това с лихвите, се подмиват с плюнка, защото водата я нЕма. Зализват перчема, правят се на евроПЕЙци, тежко стъпват и изсипват една касичка със стотинчици. За да е гадно на администраторката дето ще ги брои. Няма само той да се пържи на свещи и плюнчи. Време е и тя да се попоти. Мръсна институционалистка. Ще му работи от осем до пет.

Накрая преброява бедната жена разсипаните стотинки и заключава – “Господине, не ви достига една стотинка“. Онзи се наежва, разгневява, вече трепери от ярост… как може да му се прави тая за една стотинка. ЕДНА стотинка, брате. И вече е готов да прави панаири, дори знае каква мръсотия ще изцърка само след миг, има подготвена реч. Накрая обаче през очите му се шмугват спомени за детето, за жената, за миризливото им ложе. Дори той, мизерникът, не може да търпи тази смрадлива среда, насред която живее. Изведнъж го осенява, връща се към омразата. Думите вече потеглят към устата му, въртят се на езика му, но вместо да ги изстреля, той изкривява устни и те накрая образуват мазна усмивка.

Усмивка, предшестваща молебен за милостиня.

Драги, цените на тока, парното, водата не зависят от администрацията.

Наскоро НАП обяви, че има над 2млрд. повече постъпления в хазната от данъци. Е, как няма да има? Ако сметките растат с 20%, дали няма и постъпленията от ДДС да скочат?

Но всичко е точно. Плюйте върху администрацията. Плащайте тези големи сметки, ама знайте, че тази енергия (човешка енергия), сте я насочили към погрешен бенефициент.