Ритмични песни, от които ще те заболят ребрата

Ритмични песни, от които ще те заболят ребрата

Етиопия

Започваме с песен, идваща от северозападна Африка. Етиопската музика е ритмична, а танците са изпълнени с силно разтрисане от кръста нагоре. Видеоклиповете напомнят за простотата на живота, изпълнени с поляни, животни и просто устроени хора, обединени около националния флаг на държавата и неуморни танци. Етиопия е най-старата държава в света, която никога не е сменяла името си.

Южна Корея

Следващото предложение идва от K-pop културата. По-малко популярно у нас като корейска поп музика. Музиканият пазар на Южна Корея е изпълнен с момчешки и момичешки банди. Членовете, на които биват обучавани да бъдат звезди от изключително ранна възраст. Всяка група е съставена освен от пеещи, но и от танцуващи изпълнители. Както ще видите във видео по-надолу.

Египет

Следващата закачка и повик за изкръшване на тЕлото е от Египет. Актьорът и музикален изпълнител Мохамед Рамадан е реализирал десетки хитове, но някои, като долу показаната, са достатъчно ритмични, за да досигне дори до българските клубове, в които звучи… знаете какво. Зад това постижение седи така добре котиращия се по нашите ширини етно звук. Добре реализираната видео продукция за изпълнителя е задължителна, най-вече заради огромната му популярност в арабския свят.

Испания

Нека върна лентите и да предложа една добре позната песен от испанското трио Las Ketchup. Култовият танц обиколи света, също както се случи с Макарена. Припомнете си момичешките движения от “Асерехйе”.

Норвегия

Комедийното дуо от Норвегия Ylvis също заслужи своето място в този лист от динамични песни. Песента попада в EDM жанра и е прекрасен избор за всяка радиостанция. А хореографията е достойна за направата на забавни Тик-ток видеоклипчета.

Япония

За финал на днешния списък съм оставил японската саркастична песен “PPAP (Pen Pineapple Apple Pen)”, която към момента е събрала над половин милиард гледания в тубата. Епичните движения на Pikotaro с ръце, но и с ханш, ще те накарат да се развихриш на дансинга. Песента е по аналогия на небезизвестната “Gangnam style”, която е добре позната и вече гони 4 милиарда гледания във видеоплатформата Ютуб.