Ревю【Перфектната двойка】, ЕЛИН ХИЛДЕБРАНД (Любовни романи)

Ревю【Перфектната двойка】, ЕЛИН ХИЛДЕБРАНД (Любовни романи)

Рецензия на романа “Перфектната двойка” на американската писателка Елин Хилдебранд.

Издаден е през 2018 в Америка и 2019 от издателство “Сиела”.

Ревю на книгата по следните критерии – стил на писане, развитие на персонажите, сюжетна линия и развръзка.

За автора

Елин е родена през 1969 година в Бостън. Сред любопитните щрихи в личния й живот са: брат близнак; смъртта на баща й в самолетна катастрофа и борбата й с рака на гърдата през 2014 година.

За романа

“Перфектната двойка” е любовен роман с “ароматната” подплата на убийство. Селест и Бенджи са перфектната двойка. Той е богат, а тя завидно “нормална”. При тях пламва искра, която довежда до сватба. Тя бива осуетена от плаващ в буйните води труп на жена – оказва се – най-близката приятелка на Селест.

В романа романтиката е подчертана с доза алчност, лъжи и съвкупност от неочаквани обрати, които белязват и двамата протагонисти.

Стил на писане

Оценка: 8 от 10

Авторката умело композира криминален сюжет в романтични условия. Използва добре познатите похвати като ретроспекции и размътване на водите с гледни точки на участниците. Напрежението, което се създава е градивно и оставя впечатление у читателя, че историята ще се разнищи всеки момент.

Развитие на персонажите

Оценка: 6/10

Ако имам забележка, то е в протагонистите, които могат да бъдат срещнати в много филми, сериали, та и книги от любовния жанр. Типичната двойка богат-беден (или от друго потекло); адаптация на героя с обикновен живот към скъпарския. Съгласете се, че не е най-оригиналното. Нито мъжкия, нито женския образ, ме затрогна особено.

История и развръзка на романа

Оценка: 7/10

Както вече споменах, развръзката е близо, но и далеч. Историята е наситена с ретроспекции, подхвърлени улики, често за заблуждение на читателя. Финалът е доказателство за дефицитното щастие, което освен друго се оказва и илюзорно.

Препоръчвам ли книгата?

Да.

Крайна Оценка: 7/10