Първото впечатление, което не е в твоя полза

Първото впечатление, което не е в твоя полза

Има хора, които наистина се представят ужасно при първо запознаване. Треперят, излъчват несигурност. Но по-страшно е негативната енергия. Така мислят много хора.

Възможно ли е да не ти се е случвало да се запознаеш с някого и безпричинно да не го харесаш?Нещо от отсрещната страна да те облъсква.

Неприятно е, когато си нехаресван без да си направил нищичко.

В моя опит винаги първоначалното ми впечатление е определящо. Макар да си мислим, че е въпрос на излъчване, всъщност са много повече детайлите, които забелязваме и подсъзнателно влияят върху така наречената интуиция. То не е интуиция, а съвсем измерими несъвършенства, които можем да разчетем на прима виста.

Например, езикът на тялото или малките вербални и невербални сигнали.

И ето конкретизация: ако даден човек ми каже: “е, много яко, че се запознахме. Тука хората са много тъпи“, налице е ясен сигнал, че насреща имаме личност, която отрича останалите и опитва да те привлече на своя страна.

Друго… човекът подава ръка и стиска здраво. Абсолютно сигурно е, че той желае да бъде доминантната страна. Следователно, ако си по-уравновесен човек, това няма да ти допадне.

Дори гласът, изразяването, жестовете крият закодирана информация, която разчитаме неосъзнато. Тази информация я свързваме с нашето разбиране и вкусове. По този начин, само за няколко секунди можем да заключим дали даденият човек е от нашата “кръвна група“.

Така че ако не се получи с някого – да си знаеш. Не сте на една вълна. И няма виновни в тази ситуация.