Наистина, интелектуалците сменят ли си прическата?

Наистина, интелектуалците сменят ли си прическата?

Истината или се осмеляваш?

Истината. Много по-лесно е (в крайна сметка и да излъжеш хах) да словоблудстваш, да овърташ! От друга страна, осмеляването понякога е много непрагматично и би те изкарало от зоната ти комфорт.

Експериментирал ли си с прически?

Да. Подстригвал съм се ;). Брои ли се? Всъщност преди години, разбирай на ранна възраст, умирах от срам да отида на фризьор. Навремето повечето хора бяха подстригвани от някого от семейството. И тези времена плавно отминаха. Забърза се животът. Накрая бях като орангутан в главата. И като почнаха да ми се подиграват и се подстригах трети номер. Както логиката повелява – подиграваха ми се, че съм се подстригал :D. Като цяло съм много скучен откъм прически. Около 15 години не бях допускал малко по-дълга коса (имам предвид по-различна от казармената дължина). Какво ли не правят травмите в детството с нас, нали?

Считаш ли се за интелектуалец?

Считам, че другите ме считат. Преди много години, завършвайки средното си образование, вече бях осъзнал, че въпреки големите си постижения (на провинциално ниво), когато попадна в университета – там средата ще е невъзможно конкурентна. Ще сме хора, отсяти откъде ли не. И няма начин да не се появи не един, а няколко по-умни, по-знаещи, по-адекватни. И така се случи. Забелязал съм, че хората класифицирайки се като интелектуалци, са убедени, че няма по-добри от тях. И даже в спор размятат глупави доводи от сорта: еди-колко-си-вагона-с-книги, сред еди-какви-си идиоти живея, отхвърлят мнението на всеки, за когото са си втълпили, че превъзхождат, а онези, от които се страхуват – игнорират и избягват.

В крайна сметка, ако някой ме счита за интелектуалец, вероятно, този човек мисли, че съм над неговата класа или възможности. Това си е лично внушение и до голяма степен – неувереност.

Затова казвам, че другите ме считат за нещо повече.

Не съм от най-глупавите хора, ама във време на дигитален бум, в който всеки се изказва по много теми, е неизбежно да греши. Позволено ли е на един интелектуалец да греши, ХА?