Музикален баладиен коплот

Музикален баладиен коплот

Че отдавна не сме правили комплоти от музикално естество е абсолютен факт. Затова, дайте да видим на кои балади ще ви хвърля.

Започваме със скандинавските страни и една стара песен, по-стара и от мен.

Helloween – Forever and One

Il Volo – Mas Que Amor

За кого говорим, когато говорим за балади? Разбира се не може да не намесим италианската музика, която залага на баладичните акорди. Il Volo е сред популярните поп-опера групи. Създадени, за да заместят тримата тенори, от години Il Volo са добили световна слава. Доказателство затова е и фактът, че вече са пълнили зала Арена Армеец, а освен това бяха втори на песенния конкурс Евровизия през 2015 с песента “Grande Amore“.

Anselmo Ralph – Vais Me Perder

Доколко следващата песен е балада? Такава е, но в арендби вариант. Песента е с произход – Ангола, а както е ясно – там португалският е официален език, нищо че е африканска страна.

https://youtu.be/CM-v5pbzGVE?list=PLMmVJHHEJ4289_UNANhyY2KfNeEtqt9XB

Fabrizio Moro – La felicita

После се пренасяме към Италия. Fabrizio Moro издава “La felicita” през 2017 година. Абстрактното видео може и да те смути или точно обратното. Зависи как ще приемеш голия зОдник към края.

Енрике Иглесиас и Уитни Хюстън – Could I Have This Kiss Forever

За финал оставям неувяхващата песен на Енрике Иглесиас и Уитни Хюстън, която след повече от двадесет години продължава да щурмува радио ефира. Премиерно излъчена през 1999 година, “Could I Have This Kiss Forever”, все още звучи актуално.

БОНУС: Да добавим е една естонска песен, която прозвуча на конкурса Евровизия през 2012 година.