За скъпите вещи, конспирациите и... "Счупеният човек"

За скъпите вещи, конспирациите и… “Счупеният човек”

Имаш ли имен ден?

Това е особен въпрос, защото научих, че имам такъв на късна възраст. Любопитното е, че откакто разбрах, се намира по един заблуден, който да ми честити. Налага ми се всяка година да попоглеждам в Гугъл, за да се уверя датата, на която трябва да “празнувам”. 7 юли. Нямам отношение към рождените дни, нито към именните такива, така че и да пропуснеш да ми пратиш честитка, няма да се разсърдя.

Не е ли време да разкажеш повече за новия роман?

Може би е време. Трудно е да разказвам за нещо, което не държа в ръка. Понякога дотолкова се променя основната идея, че до фактическото издаване на книгата, не прилича на първоначалото си. На този етап ще споделя, че работното заглавие е “Счупеният човек“.

Вярваш ли в конспирациите?

Конспирациите са такива, че звучат логично. Но дайте да погледнем по-философски. Те са прекрасен инструмент за владеене на масите. Създава се противоречие, защото повечето люде мислят, че точно конспирациите ги защитават от покварения свят, а именно чрез тях е най-лесно да се сплашва или да се зараждат измами. Например… казват, че ще ни чипират, за да сме послушковци, а докато битува този мит, милиони бизнеси печелят от разпространението на подобни новини. Появяват се продукти за пречистване. Телефонни измамници, които лъжат, че ще предотвратят брутално посегателство срещу вас (например ще ви баят за пари).

Коя е най-скъпата ти вещ?

Не съм вещоман и мога да се разделя с всеки предмет. Не робувам на марки. Например, много хора избират скъп смартфон, който има същите технически параметри като на друга непопулярна марка. Разликата е в цената. Защо хората купуват по-скъпото? Защото виждат дадена марка в реклами и продуктови позиционирания.

Понякога по-скъпото е по-качествено, но не винаги.

Най-скъпата ми вещ е лаптоп.