За паметните дати и събитието, което не забравяме

За паметните дати и събитието, което не забравяме

Помниш ли дати?

Да. Откакто знам числата, знам и датите. Но кога какъв ден е – нямам идея. Та, аз преди няколко години научих, че съм именник. Освен това с навлизането на социалните мрежи, не е много практично да си пълниш ума с рожденни дати. Все пак Фейсбук ни известява, стига да си ежедневно в платформата. Реално на колко души в обкръжението си струва да помним паметни дати? Не много.

В последната декада е достатъчно да напишеш “Честит рожден ден” в Месинджър и дотам. Никаква романтика в отношенията. Е, аз съм малко старичък и затова, когато реша да отразя някого измислям някакво доста “странно” пожелание, което няма къде другаде да прочетеш.

Кое е събитието, за което се сещаш първо?

Първосигнално ми се появи ситуацията с Корона вируса. А то дори не е събитие. Даже може да се окаже, че ще ни надживее. Дали наесен пак ще продължаваме както в изминалите две години? По всяка вероятност.

Във въпроса не се споменаваше да е смислено събитие.

На локална почва може би ще спомена политическата ситуация, която е доста нетипична. Как го правим, но с всяко раздаване на картите превръщаме обстоятелствата в уникални за страната. Както знаеш, вълнувам се от политика, не ми е безразлична.