Вирусите имат вечерен час, ясно!?

Вирусите имат вечерен час, ясно!?

Неделният разбор на събитията от седмицата се пече. Освен че дадох сума ти интервюта, през последните седем дни имаше достатъчно пикантни новини, които да подложа на анализ.

Тръмп загуби от Байдън

Изобщо не знам защо се вълнувах от американските избори, но тази година успя да “счупи” нещо в мен. Както всичко друго, към което проявявам здрав интерес, дотолкова ме увлякоха, че разучих изборната система на САЩ. Извинявайте, ама е толкова лесно да се манипулират резултатите…

Но пък ако я пренесем по нашите ширини, партии, които получават гласове в смесени райони ще загубят властта си – генерално в страната. Освен това, основната битка винаги ще е между двама.

Ще ми липсва шоуто на Тръмп, но се очакваше да загуби. Имаше твърде много изцепки.

Новите мерки

Заведенията след 23 часа. Затворени! Ясно?

Той, вирусът, си върлува най-много след 23 часа. Прави са хората. Помислили са за всичко. Магистралните феи да отиват да работят на околовръстното. Какво са се разкикерчили по заведенията?

А и как държавните органи да съблюдават спазването на наложените мерки след 23 часа? Нали и контролата трябва да спи. Разбира се, редно е да уточним, че контролата си спинка зимен сън и въобще не се вълнува от някакво работно време на заведенията.

След налагането на заповедта, трябва бабките да внимават повече в часовия прозорец между 8 и 10. Джебчии дебнат и знаят къде да търсят пенсиите!

Премиерът е с по-нисък стандарт от Президента

Без да е ясно защо, премиерът се оказва, че прибира скромни десет хиляди лева заплата и то с добавките за прослужено време, докато Президентът може да си позволи по-голямо лично разхищение. Радев и всеки друг на неговата позиция прибира/би прибирал около 15 хиляди лева.

Вижте какво прави едно лице. Може да нямаш кой знае какви фактически политически лостове, но да си най-добре платеният в държавния сектор. Ако питате мен, не може така. Малко са му!

А какво да кажа за Борисов – клетият. Дори държавният апарат не оценява позицията му. Сега схващам защо има нужда поне от похвала в учебниците по история. Повече затова припомням в статията по-долу: