Веднъж си добронамерен, веднъж си зъл

Веднъж си добронамерен, веднъж си зъл

Едни хора са добронамерени, но само докато ги устройва. Докато имат изгода да се държат добре. После произвеждат злина към нас, а ние се питаме – какво се е променило?

Понякога добронамереността е в следствие на обществената нагласа към даден човек. Например, ако си човек с власт, дори неприятелите ти не биха се заявили като такива, защото ще си навлекат яростта на последователите ти, а и откровено се страхуват от влиянието, което притежаваш.

Когато загубиш позициите си, защото властта, както всяко нещо, е до време, тези доброжелатели имат пълната свобода да атакуват и показват истинското си отношение.

Има е една друга група зли тролове. Те ще направят всичко да те уязвят, за да накарат другия да се почувства като тях. Ще се изненадаш колко хора обичат да накърняват достойнството на околните само за да се почувстват малко по-силни.

Защо да не “разплача” някого?

Това са много объркани хора, без позиция. Един човек с истински установени ценности ще бъде или добронамерен, или винаги лош. Няма средно положение. Днес харесваш някого, утре – не!